Tarief

Zeker niet vergeten
Uw Housekeeper
Transport
Uw Vakantie
Geldzaken
Wine & Dine
Boodschappen doen

Senegalaisement.com
Au-Senegal.com
Seneweb.com
Le Guide Routard
La Résidence Nianing
Het Weer

+32(0)475/632 055

 

Van de luchthaven van Dakar naar Nianing:

Indien u gewend bent in Afrika te reizen en u weet hoe het allemaal in mekaar zit kunt u kiezen om zelf uw transport te regelen via Taxi of Bushtaxi. Indien het evenwel uw eertse Afrikareis is raden we u aan uw transport naar Nianing bij voorbaat te regelen. Wij kunnen voor u het transport regelen. Ontvangst op de luchthaven en transport met Taxi en voorzien van frisdrankjes voor onderweg. Hiervoor voorziet U €50 of ong. 35000 cfa. Bij aankomst in de villa vind u uw eerste maaltijd en drankjes in de ijskast.

Opgepast in de luchthaven van Dakar, er zullen zich tal van dragers aanmelden om uw bagage naar de taxi te brengen. Hou uw bagage goed in de gaten. Deze dienst is ongeveer 3000CFA of €4,5 waard (men zal mogelijk meer trachten te bekomen maar geef niet meer).

Buiten de luchthaven zal men u aanspreken om uw Euro's om te wisselen in CFA. Niet op ingaan. Op het eerste zicht lijkt de aangeboden koers correct, maar je riskeert achteraf te merken dat je minder gekregen hebt dan je dacht. Ze zijn zéér handig! De erkende bagagedragers dragen allen hetzelfde kleur werkplunje.

Terugkeer  : idem, opgepast voor uw bagage, zelfde scenario met de bagagedragers. Men zal u dan vragen om hun Euro muntstukken te wisselen voor Eurobiljetten die ze in de bank in CFA kunnen omzetten. Niet doen! Je wordt bedrogen zonder dat je het merkt.

Gelukkig is het in de rest van Senegal niet zoals in de buurt van de luchthaven van Dakar. Over het algemeen is de bevolking vriendelijk, charmant en eerlijk.

 

Uw transport ter plaatse  :

Taxi: Er zijn tal van privé taxi's ter beschikking die Amy voor u kan bellen. Een taxirit van de residentie naar Mbour kost max. 6000CFA. Taxi naar Nianing, 1000 max 1500 CFA.

Ofwel huurt u een wagen. Dat kan via de grote spelers zoals Avis in Dakar, maar dat is duur. In de residentie zijn enkele wagens te huur van eigenaars die hun wagen ter beschikking stellen via Madeleine aan de receptie. Voor een kleine wagen (Renault 4L) betaalt u ongeveer 10000cfa (15euros) per dag.

U kunt ook nog kiezen om via Amy een wagen van een dorpeling te huren, maar dan moet u wel goed nakijken of de wagen in goede staat is.

Om naar het strand te gaan :De residentie stelt twee shuttle karren ter beschikking die u gratis naar het strand brengen. De rit duurt onegeer 5 minuten.

Maar indien u wat sportief bent aangelegd kunt u gebruik maken van de 2 mountainbikes die we u ter beschikking stellen. U kunt natuurlijk ook naar het strand wandelen. Dat duurt ongeveer 15 à 20 minuutjes.