Tarief

Zeker niet vergeten
Uw Housekeeper
Transport
Uw Vakantie
Geldzaken
Wine & Dine
Boodschappen doen

Senegalaisement.com
Au-Senegal.com
Seneweb.com
Le Guide Routard
La Résidence Nianing
Het Weer

+32(0)475/632 055

 

 

Indien u eerder van een luilekkere vakantie houdt, zonnebad aan de rand van het zwembad, een goed boek, een cocktail, lekker eten ... dan hoeft u niets te ondernemen, het gebeurt vanzelf.

Indien u eerder wil ontdekken en op uitstap wil gaan, dan kunt u makkelijk een gids vinden of aan Amy vragen een vertrouwenspersoon voor u te zoeken. Nagenoeg alles kan voor u geregeld worden..

Hier zijn enkele idëen voor uitstappen :

•  Bezoek van de markt te Mbour . We raden u aan om dat de eerste keer met Amy of Tairou te doen.

•  De Somone met haar zeer mooie lagune. Dit is een leuke uitstap om een dag aan het strand te verblijven. U hebt ongeveer 45 minuten nodig om tot daar te rijden met de wagen of taxi.

•  L'ile aux coquillages is een erg typisch bezoek aan een begraafplaats en oesterkwekerij in een mooie zeearm die u gedeeltelijk met de prauw kunt bezoeken.

•  Le lac rose : Heel typische toeristische atractie rond een zoutmeer. In de buurt van Dakar, dus daar moet u de ganse dag voor uittrekken

•  L'île de Gorée of het slaveneiland en zijn museum. Een eiland voor de kust van Dakar van waaruit de slaven werden verscheept.

•  St louis is één van de meest noordelijke steden in Senegal en erg typisch. Vergt meerdere dagen. U vindt er makkelijk logement in leuke hotelletjes.

•  Een dagje in de mangrove van Siné Saloum en een tochtje met de prauw met vispartij op zee en bbq op een strandje langs de mangrove.

•  Bezoek van de heilige baobab en de termietenberg in het achterland van Nianing. Amy regelt wel een "calèche" (paard en kar) om u erheen te brengen. U kan er ook met de mountain bike heen.

•  Het fauna en flora parc van het domaine de Nianing waar u allerlei planten en dieren zoals apen, krokodillen en hyena's kan bekijken. Is op wandelafstand van de residentie.

Sportieve vakantie :

Dankzij het domaine de Nianing en binnenkort de Club Med (het vroegere Aldiana hotel) die zich nagenoeg naast de residentie bevinden, kunt u mits betaling tal van sporten beoefenen. Tennis, windsurf, catamaran, ... In de buurt van Saly zijn er nog meer sportgelegenheden, o.a. ook een golfterrein.

De bevolking leren kennen :

Het is héél verrijkend om even met deze mooie bevolking kennis te maken en u in te leven in hun dagelijkse beslommeringen en levenswijze. Bezoek de omliggende dorpen en de humanitaire verenigingen in de buurt zullen u laten kennis maken met plaatselijke gebruiken en cultuur van dit land. Hierbij enkele sites die mogelijk uw aandacht kunnen trekken:

- La Pouponnière is een opvangcentrum voor verlaten kinderen van 0 tot 2 jaar

- Les Gones de Mbour is een organisatie die zich met de straatkinderen inlaat.